Εκδήλωση Τιμής για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κκ. Χρυσόστομον Μαυρογιαννόπουλο

Περάτωση της Διαβούλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
22 Ιουλίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
9 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση Τιμής για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κκ. Χρυσόστομον Μαυρογιαννόπουλο

H Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και ο Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τονΘεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κκ. Χρυσόστομον Μαυρογιαννόπουλο (δείτε πρόσκληση κυανέων) για το έργον του προς τους Κυκλαδίτες.

την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 & ώρα 19:00

στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5),

Για την προσωπικότητα και το έργο του  μίλησαν:

 ο Ιωάννης Στυλ. Βερώνης

Δικηγόρος ε.τ. & συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα»

ο Νικόλαος Αλιπράντης

Εκδότης του περιοδικού «Παριανά»- Συγγραφέας-

 Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών

Την εκδήλωση διεύθυνε η κ. Ελένη Δεουδέ.

Ο Επίσκοπος Αβύδου διάβασε τον χαιρετισμό του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, ενώ η κ Δεουδέ διάβασε τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας  κ. Γρηγορίου και του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Χαιρετισμό έκαναν ο Πρόεδρος της Εταιρείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δαμαριώνος κ Μιχαήλ Δέτσης, και ο εκπρόσωπος της Ο.Ν.Α.Σ. κ. Εμμανουήλ Καλαϊντζής.

Το πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε τις  εξαιρετικές  ομιλίες του δικηγόρου κ. Ιωάννη Στ. Βερώνη και του Φιλολόγου ,εκδότου και συγγραφέως κ. Νικολάου Χρ. Αλιπράντη, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου, γενόμενοι κοινωνοί του μεγάλου και πολυσχιδούς του έργου.

Όπως  τόνισε στην προσφώνησή του  ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δ. Κορρές,  «Δεν είναι απλά  Επίσκοπος. Είναι Άνθρωπος  που σκοπό της ζωής του έταξε την βοήθεια προς τον συνανθρώπους του και  ιδιαίτερα τους συμπατριώτες του. Με πόση αγάπη προσέφερε απλόχερα την βοήθειά του… Να ξεχάσει κάποιος το έργο του στον Άγιο  Ανδρέα στο Λονδίνο, Το σχολείο που ίδρυσε για να κρατήσει ψηλά την δάδα της Ελληνικής Γλώσσας, τις ώρες που διέθεσε  στο προσκέφαλο των ασθενών στα διάφορα νοσοκομεία της Αγγλικής Πρωτευούσης…».

Ο τιμώμενος Επίσκοπος στην αντιφώνησή του  ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπό του τονίζοντας ότι απλά έκανε το καθήκον του. Ακολούθως αναφέρθηκε στον «Μεσσιανισμό» και στον ρόλο που η Εκκλησία διαδραματίζει στο εξωτερικό, διανθίζοντας την ομιλία του με προσωπικά βιώματα.

Μετά το πέρας των ομιλητών ,οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία της γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ τους, γευόμενοι Κυκλαδίτικα εδέσματα.

Παρευρέθηκαν, εκτός των ανωτέρω, οι καθηγητές  κ. Ιωάν. Προμπονάς , Σταμ. Καστελάνος   και  Νικ. Λεγάκης, η καθ. κ. Αικ. Δοντά-Μπακογιάννη, ο κ   Γ. Ναυπλιώτης, ο  κ. Κ. Σιδερής, ο κ. Ιωαν Ι. Προμπονάς, ο κ. Ι.  Βλασσερός, ο  κ. Ιάκ. Ρήγος, ο κ Στέφ. Λέπουρας,  ο κ. Στέφ. Ψαράς, ο κ Γεράσιμος Μαγκανιώτης,  ο κ Ν. Βασιλάκης ,  ο κ και η κ Μ. Καβαζαράκη,  ο  κ. Λεων. Δ. Κορρές, ο  κ. Στυλ. Δ. Κορρές, ο κ. Γ. Μαυρογιαννόπουλος. ,ο κ. Στέφ. Δέτσης, ο κ. Δ. Προμπονάς,  ο κ Χρ. Τάτσης , ο κ. Τάσος Συμεωνίδης, ο κ. Ανδρ. Καλαιτζής,  ο κ. Γεώρ. Μιχ. Δέτσης  , ο κ Ιωάν. Σ. Κάτσαρης , ο κ. Ιωάν. Μ. Κάτσαρης, οι κυρίες Βύζη Κατερίνα, . Βύζη Ελένη,  Μίνα. Κορρέ,  Σ. Καστελάνου,  Μαρ. Μαυροειδή , Ελένη Μαυρογιαννοπούλου  και πολλοί άλλοι.