Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Σημαντική δράση της Εταιρείας αποτελεί η διοργάνωση του Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου. Με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε την σταθερή διοργάνωση του κάθε τρία έτη.
Κατά τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς διοργάνωσε δύο Κυκλαδολογικά συνέδρια:

Γ΄ Κυκλαδολογικό Συνέδριο 2016 : ΣΥΡΟΣ

g-xenos-psarokokkalo

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην Ερμούπολη της Σύρου το Γ΄Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών.

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ΕΚΜ έδωσε μία νέα πνοή στο επιστημονικό, και όχι μόνο, γίγνεσθαι των Κυκλάδων. Οι εκλεκτοί ομιλητές, με την ανάπτυξη 118 ανακοινώσεων και την παρουσίαση 26 αναρτημένων παρουσιάσεων, έδωσαν την ευκαιρία στους συνέδρους να ακούσουν εργασίες αναφερόμενες στο χώρο της Αρχαιολογίας (προϊστορικής-Κλασικής –Βυζαντινής), της Γεωλογίας, της Εθνογραφίας, της Ιστορίας, κυρίως Βυζαντινής και νεώτερης, της Λαογραφίας και της Ιστορίας της Τέχνης, αλλά και της παραδοσιακής και σύγχρονης Αρχιτεκτονικής, αναστήλωσης, διαχείρισης μνημείων, της Δημογραφίας, της Οικονομίας, και του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος, πάντα σε σχέση με τις Κυκλάδες, μεταφέροντας όχι μόνο τα αποτελέσματα προσφάτων ερευνών, αλλά, μελετώντας και προτείνοντας λύσεις σε πάρα πολλά θέματα.

 

Α' Κυκλαδολογικό Συνέδριο 1991 : ΑΝΔΡΟΣ

andros
το 1991, το Α’ πρώτο, στην Άνδρο, με την συμμετοχή εβδομήντα δύο επιστημόνων. Τα Πρακτικά του έχουν εκδοθεί στον τόμο ΙΕ’ της Επετηρίδας και σε ξεχωριστό τόμο οι μελέτες που αφορούν στην Άνδρο του περιοδικού Ανδριακά Χρονικά.

Β' Κυκλαδολογικό Συνέδριο 1995 : ΘΗΡΑ

thira
Tο 1995,το Β’ δεύτερο, στην Θήρα, με την συμμετοχή εξήντα έξι επιστημόνων και με ποικίλα θέματα. Τα Πρακτικά στους τόμους ΙΖ’ και ΙΗ’ της Επετηρίδας Επετηρίς Κυκλαδικών Μελετών (Epetiris Kykladikon Meleton, Annual for Cycladic Studies).