Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην Άνδρο

Εσπερινός Οσ. Νικοδήμου Αγιορείτου του Ναξίου
5 Ιουλίου 2016
Εκδήλωση στην Κέα
12 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην Άνδρο

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην Άνδρο

τηςΕταιρείας Κυκλαδικών Μελετών,

με συνδιοργανωτές τον Δήμο Άνδρου και την Καΐρειο Βιβλιοθήκη

ekdiloseis-andros

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, ο Δήμος Άνδρου και η Καΐρειος Βιβλιοθήκη συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για διακεκριμένους Ανδριώτες, διατελέσαντας εξέχοντα Μέλη της Ε.Κ.Μ., που έγινε την Κυριακή, 29 Μαρτίου, το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ. κ. Εμμανουήλ Μαρμαράς και η Διευθύντρια της Καϊρείου Βιβλιοθήκης κ. Ειρήνη Δάμπαση.

Για την προσωπικότητα και το έργο των τιμωμένων μίλησαν αντίστοιχα: Για τον Καθηγητή Βοτανολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπο Διαπούληο γιος του Διδάκτορας Βιολογίας κ. Αριστείδης Διαπούλης, για τον Καθηγητή Μετεωρολογίας του Ε.Κ.Π. Αθηνών Λεωνίδα Καραπιπέρηη εγγονή του πτυχιούχος Βιολογίας και μεταπτυχιακός Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ειρήνη Κεσίσογλου, για τον Ιστορικό Δημήτριο Πολέμηη ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας κ. Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα και για τον Ιεράρχη Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο Ψαριανόο φιλόλογος, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Παριανά» κ. Νικόλαος Αλιπράντης.

Επιλογικά μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Άνδρου, Τήνου και λοιπών Νήσων κ. Δωρόθεος Β, ο οποίος επαίνεσε τους συνδιοργανωτές της πνευματικής εκδήλωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσωπικότητα και στο έργο του αοιδίμου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κυρού Διονυσίου Ψαριανού.

Την ευθύνη οργάνωσης είχε η Καθηγήτρια και Μέλος του Δ.Σ. κ. Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα και τον συντονισμό της εκδήλωσης ο Νομικός και Δημοσιογράφος κ. Εμμανουήλ Λιγνός, Γενικός Γραμματέας της Ε.Κ.Μ.

Για την εκδήλωση μετέβησαν στην Άνδρο ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Μ. Καθηγητής κ. Δημήτριος Κορρές με τη σύζυγό του κ. Μίνα γένους Λεωνίδα Καραπιπέρη και τον γιο του κ. Λεωνίδα Κορρέ, ο Σύμβουλος της Ε.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγκανιώτης, πρώην Δήμαρχος Κιμώλου με τη σύζυγό του κ. Σοφία Μαγκανιώτη – Χαλά, κ.ά.