ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
22 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

Όπως κάθε  χρόνο, έτσι και εφέτος, η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών τηρούσα την παράδοση, διοργάνωσε την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλειόπιτάς της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 18.30, στην Αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου 56, στην Αθήνα και συνδυάστηκε με ομιλία για τον Λόρδο Βύρωνα.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές στην αρχή ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο των Συριανών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βαφία για την παραχώρηση της αίθουσας για την  εκδήλωση. Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος της Εταιρείας παρουσίασε την ιατρό και συγγραφέα κ. Αρβανίτη–Σωτηροπούλου και αναφέρθηκε στις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητές της και η οποία, στη συνέχεια, ανέπτυξε το θέμα: «Μπάυρον: Από την βασανισμένη αναζήτηση της ποίησης στην ενσάρκωση της επανάστασης», τιμώντας τον μεγάλο φιλέλληνα και ποιητή, με την ευκαιρία των διακοσίων ετών από το θάνατό του.  Η ομιλήτρια καταχειροκροτήθηκε για την σπουδαία και περιεκτική ομιλία της.

Ακολούθως ο ιερέας π. Ιωάννης Αγγελιδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μητροπολίτη Σύρου και λοιπών νήσων κ. Δωρόθεο τον Β΄ (και εκ μέρους του οποίου ανέγνωσε τον χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση) μαζί με τον ιερέα π. Χρήστο Λογαρά ευλόγησαν την πίτα, η οποία και διαμοιράστηκε  στους παρευρισκομένους. Στη διανομή της πίτας βοήθησαν η κ. Άννα Βαφία η κα Ντίνα Συκουτρή και άλλες κυρίες.

Στο τέλος της εκδηλώσεως οι παρευρεθέντες  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να γνωριστούν καλλίτερα μεταξύ τους γευόμενοι κυκλαδίτικα εδέσματα, που ευγενώς προσέφεραν μέλη της Εταιρείας.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των ήδη προαναφερθέντων, και μέλη του Δ.Σ και άλλα μέλη και φίλοι της Εταιρείας, Καθηγητές Πανεπιστημίων, λοιποί επιστήμονες και λοιποί Κυκλαδίτες και φίλοι των Κυκλάδων, τους οποίους η Εταιρεία ευχαριστεί.