Κυκλαδικό Φώς, Ελένη Τερζοπούλου

Για τον Μανώλη Γλέζο
31 Μαρτίου 2020
Αναβολή και μετάθεση της Διοργάνωσης του Δ’ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου για το επόμενο έτος
2 Ιουνίου 2020

Κυκλαδικό Φώς, Ελένη Τερζοπούλου

Με λύπη πληροφορηθήκαμε τη απώλεια της αγαπητής Ελένης Τερζοπούλου, μέλους από πολλών ετών της Εταιρείας μας.

Η Ελένη Τερζοπούλου (1955-2020), με καταγωγή από την Τήνο, ήταν θυγατέρα του αειμνήστου Ιωάννη Τερζόπουλου,

εκδότη και διευθυντή της  εφημερίδας «Το Κυκλαδικόν Φως».

Η Ελένη μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1980, ενέλαβε να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, πράγμα το οποίο έκανε παρά τις δυσκολίες που συναντούσε ιδίως τα τελευταία χρόνια. Ήθελε με τον τρόπο της να συνεχίσει το έργο του πατέρα της που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την σωστή πληροφόρηση των Κυκλαδιτών έχοντας πάντα τους ίδιους ανιδιοτελείς στόχους με τους οποίους ιδρύθηκε, προσφέροντας με αγάπη, πίστη και συνέπεια στην πληροφόρηση και στην πρόοδο και την ανάπτυξη των Κυκλάδων Νήσων.

Η εφημερίδα Κυκλαδικό Φως από τον Ιανουάριο του 1950, όταν κυκλοφορήθηκε για πρώτη φορά περιείχε πάντοτε θέματα ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά, ενημερωτικά, κοινωνικά κ.α., υπογεγραμμένα από έγκριτους συγγραφείς και ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τους αρχικούς της στοχους. Με απόλυτη γνώση προσυπογράφουμε από το λιτό σημείωμα της εφημερίδας:  «Μεγάλη επιρροή στην ύπαρξη της Εφημερίδας ήταν η καταγωγή της οικογένειας της από την πολυαγαπημένη της και πανέμορφη Τήνο, το νησί της Παναγίας της Μεγαλόχαρης».

Χάρη στην εργατικότητα της Ελένης και την αγάπη της για την Δημοσιογραφία και τις Κυκλάδες η Εφημερίδα «Κυκλαδικόν Φως», πάντοτε συνέχιζε με κάθε δυνατό τρόπο να εκδίδεται, να υπάρχει, και να διαβάζεται από ένα αξιοσέβαστο ευρύ κοινό. Δικό της επίτευγμα είναι σήμερα ότι  έχει φτάσει και να ξεπεράσει τα «70» εβδομήντα ολόκληρα χρόνια.

Η Ελένη Τερζοπούλου ως ενεργό μέλος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών από πολλών ετών πάντοτε κοινοποιούσε μέσω της εφημερίδας όλες τις ειδήσεις τις εκδηλώσεις  και την εν γένει δραστηριότητά της.

Η σύσσωμη η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και δηλώνει ότι θα κρατήσει ζωντανή την εικόνα της αξίας εταίρου της ευελπιστώντας στην συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας Κυκλαδικό Φως

ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ | Εφημερίς των Κυκλάδων | Newspaper of Cyclades

726_Πρώτη_σελίδα