Ο Αρχαίος Πύργος του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο: προβλήματα και προοπτική

Ποίηση Μανώλη Γλέζου “Στα Κυκλαδονήσια, η αίσθηση στο φως στιχουργεί”
6 Ιουνίου 2017
Ψήφισμα για τον θάνατο του Εμμανουήλ Μαρμαρά Προέδρου του Δ.Σ.
5 Ιουλίου 2017

Ο Αρχαίος Πύργος του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο: προβλήματα και προοπτική

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος ” το Γαύριο” οργάνωσαν μία εκδήλωση ενημέρωσης για την ανάγκη λήψης σωστικών μέτρων στον αρχαίο Πύργο Αγ. Πέτρου Άνδρου,

την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00μμ. στην μεγάλη αίθουσα της Στοά του Βιβλίου

Έγινε παρουσίαση της νέας μελέτης από τον επιστημονικό υπεύθυνο ομότιμο καθ.  Βασίλειο Λαμπρινουδάκη και τον μηχανικό κ. Ευάγγελο Καζολιά και ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα που συντόνισε η ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Λυδία Παλαιοκρασσά με την συμμετοχή του Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δρ. Δημητρίου Αθανασούλη για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο αναπληρωτής κοσμήτορας του ΕΜΠ καθηγητής Κώστας Καραδήμας, ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δρ. Δημήτρης Αθανασούλης, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Δημήτρης Λοτσάρης και η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο κ. Ρομπέρτα Κωνσταντινίδη. Με επιστολή του χαιρετισμό απύηθυνε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλαδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

στην συζήτηση παρενέβησαν ο βουτευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και το μέλος της Ένωσης Ανδρίων κ. Λένου.

Το έργο της σωτηρίας του αρχαίου μνημείου και της ανάδειξής του έχει ανάγκη από την στήριξη όλων, ατόμων και συλλόγων, θεσμικών παραγόντων,  οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν όπως μπορούν. Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και στην ενεργοποίηση όλων ώστε αυτό να γίνει δυνατόν.

δελτίο τύπουΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ