Τιμητική εκδήλωση για τον Ανδρέα Δρακάκη

Τιμητική εκδήλωση «Μνήμη Ιωάννη Ρήγου – Πανορμίτη»
7 Σεπτεμβρίου 2016
Τελευταία παράταση για την κατάθεση των πρακτικών του Γ’Κυκλαδολογικού Συνεδρίου
28 Οκτωβρίου 2016

Τιμητική εκδήλωση για τον Ανδρέα Δρακάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τιμητική εκδήλωση για τον συγγραφέα- ιστορικό Ανδρέα Δρακάκη συνδιοργανώνεται με τον Σύνδεσμο Συριανών στην φιλόξενη αίθουσά του, Οδ. Γ’ Σεπτεμβρίου 56, 5ος όροφος, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 με ομιλήτές τους Εμμανουήλ Λιγνό, Νικόλαο Κουτρουμπή και Μάρκο Ρούσο Μηλιδώνη.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, στην φιλόξενη αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών,  πραγματοποιήθηκε η από μακρού  οφειλόμενη εκδήλωση  προς τιμήν του  εκ

Σύρου καταγόμενου  επιφανούς  Νομικού και  Ιστορικού  Ανδρέα  Δρακάκη, 20 έτη μετά από τον θάνατό του.

Ο Ανδρέας  Δρακάκης γεννήθηκε στην Σύρο όπου και εξάσκησε την δικηγορία, έως το 1960, έτος που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με την δικηγορία, ο τιμώμενος έχοντας στόχο την διαφύλαξη  της κληρονομίας  της  Σύρου  εργάστηκε  αόκνως  και  μελέτησε  την  ιστορία της Σύρου και συνέγραψε δύο σημαντικές αυτελείς εκδόσεις και πολλά άρθρα σε εφημερίδες.

 

Την εκδήλωση συντόνισαν από κοινού  ο  Γραμματέας του Συνδέσμου Συριανών κ. Στέφανος Προβελέγγιος και  ο Γραμματέας της Εταιρείας  Δρ.  Γ. Γαβαλάς  οι οποίοι μετέφεραν και τους χαιρετισμούς των απουσιαζόντων λόγω ασθενείας Προέδρων της Εταιρείας  καθ. Εμμανουήλ Μαρμαρά και του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημητρίου Βαφία,  Μίλησαν για τον τιμώμενο ο Νομικός και εκδότης κ Εμμανουήλ Λιγνός, γραμματέας της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών επί 20ετίαν, ο δικηγόρος  και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας  κ Νικόλαος Κουτρουμπής και ο ιστορικός κ  Μάρκος Ρούσσος  Μηλιδώνης . Και οι τρείς ομιλητές σκιαγράφησαν τον Ανδρέα Δρακάκη τονίζοντας την μεγάλη συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της  Σύρου. Τέλος, ο ακαδημαϊκός καθηγητής  κ. Παν Βοκοτόπουλος αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά της ζωής του Ανδρέα Δρακάκη

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας  ο αντιπρόεδρος κ Δημ Στ. Κορρές, ο  Γεν. Γραμματεύς κ.  Γεώργιος  Γαβαλάς, ο κ. Νικόλαος Χ. Αλιπράντης , ο  κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, ο  κ. Στέφανος Λέπουρος, ο κ. Στέφανος  Προβελέγγιος,  ο  κ. Ιάκωβος Ρήγος,,  και  η  κ. Κούλα Χρυσού. Επίσης παρευρέθηκαν ο ακαδημαικός κ Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, ο. Εμμανουήλ Λιγνός, η κ. Άννα Βαφία, η κ. Κωνσταντίνα Συκουτρή-Ᾱνδριωμένου, ο πατήρ ηγούμενος της μονής Ιησουιτών  Μιχαήλ Ρούσος , ο κ Βασίλειος Φραγκουλόπουλος, ο κ. Τερζόπουλος και πολλοί άλλοι.