Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΪΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

«Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων»
24 Ιουλίου 2022
ΨΗΦΙΣΜΑ – Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
3 Αυγούστου 2022

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΪΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Με λαμπρότητα εορτάσθη  και  εφέτος για 68ο  έτος, στον Ιερό  Ναό  Αγίας Βαρβάρας  και  Αγίου Νικοδήμου, στα Πατήσια, η μνήμη του Αγ. Νικοδήμου. Και η εφετινή εορτή έγινε κάτω από τους περιορισμούς που λαμβάνονται λόγω της υγειονομικής καταστάσεως στην χώρα.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου   ετελέσθη  από τους ιερείς του Ναού (π. Εμμανουήλ, π. Μελέτιος και π. Νεκτάριος), Μέγας Εσπερινός  μετ΄ αρτοκλασἰας . Την επομένη το πρωί  τελέσθηκε  Θ. Λειτουργία.

Όπως  κάθε  χρόνο  πλήθος κόσμου παρακολούθησαν  την  εορτή του Αγίου, η  οποία διοργανώθη  από την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και τον Σύλλογο «των εν Αθήναις Ναξίων».

Παρευρέθησαν  ο Πρόεδρος της ΕΚΜ καθ. κ. Δημ. Στ. Κορρές,τα μέλη του Γιοικητικού Συμβουλίου  κ. Ιάκωβος  Ι. Ρήγος και Αλέκος Ανδ.Λεβαντής . Ο πρόεδρος του «Συλλόγου των Εμ Αθήναιε Ναξίων» κ. Ι. Δρύλλης, Επίσης ,ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Εμμανουήλ Καλαιτζής,  ,  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Βασίλειος Γρατσίας, ο κ. Νίκος Προμπονάς, ο  κ. και η και  Ι. Ποσάντζη, ο  κ  Λεωνίδας. Δ. Κορρέ, η κα Γατζούδη Σοφία, η  κ.  Παρασκευή  Κορρέ–Αποστολίδου,  και πολλοί άλλο Κυκλαδίτες.