Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την Κυκλοφορία του Περιοδικού «ΠΑΡΙΑΝΑ».

Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την Κυκλοφορία του Περιοδικού “ΠΑΡΙΑΝΑ”
1 Ιουνίου 2019
Εκδρομή της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στους Δελφούς
17 Ιουνίου 2019

Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την Κυκλοφορία του Περιοδικού «ΠΑΡΙΑΝΑ».

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την Κυκλοφορία του Περιοδικού «ΠΑΡΙΑΝΑ».

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019,  η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών πραγματοποίησε εκδήλωση,  στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, για να τιμήσει τον κ. Νικόλαο Χρ. Αλιπράντη, φιλόλογο, συγγραφέα, εκδότη, διευθυντή, ερευνητή και ποιητή από την Πάρο και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της Εταιρείας, με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 ετών από της κυκλοφορίας του Περιοδικού «Παριανά»

Σε μία γεμάτη αίθουσα και μετά από την προσφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, καθηγητή κ. Δημητρίου Στ. Κορρέ, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ) κ. Γεράσιμος- Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ο Επίκουρος Καθηγητής  Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Πάλλης, και ο Ιωάννης Γ. Τζανετής Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Λευκιανών Πάρου.

Ο κ. Γεώργιος Γαβαλάς, Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας, που διηύθυνε την όλη εκδήλωση, ανέγνωσε δύο επιστολές του Παπα-Κωνσταντίνου –Καλλιανού, Πρωτοπρεσβυτέρου στην Σκόπελο, και  του κ. Κωστή Παπαδάκη επ. Λυκειάρχη, εκ Ρεθύμνου, οι οποίοι εξήραν το έργο του τιμωμένου.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μίλησαν  ο  κ. Λάζαρος Ν. Θεόφιλος, Χημικός και Δημοσιογράφος Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ., ενώ  ο  κ. Μανόλης Σέργης,  Καθηγητής  Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μίλησε για το περιοδικό «Παριανά».

Ο κ. Νικόλαος  Αλιπράντης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε την Εταιρεία και τους ομιλητές για την όλη εκδήλωση προς το πρόσωπό του.

Παρευρέθησαν εκτός των ανωτέρω και ο πρ. υπουργός κ. Γ. Ανωμερίτης, οι βουλευτές Κυκλάδων κκ Ν. Μανιός, Αντ. Σιρίγος  και Ν. Συρμαλένιος, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ  κ. Ιωάννης  Γράβαρης, ο ακαδ. κ. Νικήτας Δ. Αλιπράντης, ο κ. Αντ Χωριανόπουλος, ο κ. Β. Φραγκουλόπουλος, ο κ. Γ. Προμπονάς, ο κ. Εμμ. Κατσούρης, ο κ. Αντ. Τζιώτης, ο κ. Στεφ. Προβελέγγιος, ο κ Ιάκωβος Ρήγος, η κ, Κυριακή Χρυσού-Καρατζά, ο κ. Σπ. Κάλμπαρης, ο κ. Ιωάννης Κονταράτος  και πολλοί άλλοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κυκλαδίτικο κέρασμα, προσφορά του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου, ενώ οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία συζητήσεων και κοινωνικών επαφών.

Η προαναφερθείσα εκδήλωση ήταν μια άξια τιμή προς τον κ. Νικ. Αλιπράντη, τον άνθρωπο των Γραμμάτων, τον ακούραστο επιστημονικό ερευνητή και εκδότη των «Παριανών», τον λάτρη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Πάρου και των Κυκλάδων και γενικά της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης και τον άνθρωπο με το εξαίρετο ήθος, πρότυπο προς μίμηση.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Ακολουθούν φωτογραφίες, όπως δημοσιεύθηκαν στη σελίδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου στο Facebook. (μετά από επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Τζαννετή).